Vi har tidigare fått en espressomaskin i present av Simons föräldrar.
Det är en present som är väldigt uppskattad av oss, vi använder den flitigt...
Däremot är det bara Simon som dricker kaffe hemma hos oss, jag tycker det är roligare med själva förberedelserna för den perfekta koppen...
Vi har båda gått på en barrista kurs för att lära oss mer om själva bönorna.

Igår köpte vi nya bönor och det blev Caffé Inferno. Det är gjort av de finaste arabica bönorna från Sumatra, Java, Kenya, Indien och Brasilien. Bönorna ger en lång aromatisk och väldigt smakrik espresso. Caffé Inferno har en krämig och bittersöt syrlighet. Något som helt klart måste testas!

Espressomaskinen vi har kommer ifrån Gaggia och det gör även kvarnen vi maller våra bönor i.
När bönorna är malda ska de pressas lagom hårt.

Det är mycket jobb för en kopp men det är det helt klart värt! Espresso muggen kommer ifrån Matteus.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar